Clubinfo

De werking van FC Goalgetters steunt op de inzet van een 50-tal vrijwilligers, actief in verschillende werkgroepen. Het bestuur van FC Goalgetters bestaat o.a. uit de coördinatoren van deze werkgroepen.

Heb je interesse om mee te werken in één van de werkgroepen, neem dan contact op met één  van onze bestuursleden of mail naar fcgoalgetters@gmail.com.

Clubbestuur

Voorzitter : Freddy Accoe

Ondervoorzitter : Aurèle Welvaert

Secretaris / Gerechtigd correspondent : Claus Verdonck

Bestuursleden :
Peter Verheecke
Kristof Trenson
Luc De Meyere
Inge Minnaert
Marion Van De Moere
Stefan De Bie
Frank Verstraete
Johan van den Bossche
Marco Bonte
Nick Piepers
Jonas Hoornaert
Wesley Roman
Tom Van de Walle
Sander Cysouw
Sandy Mus

Werkgroepen

Werkgroep Sportief
Werkgroep Kantine
Werkgroep Jeugd
Werkgroep Evenementen
Werkgroep PR
Werkgroep Infrastructuur

We stellen u met veel trots ons de mensen voor die onze jeugd de kennis, en het plezier van voetbal bijbrengen. Dankjewel trainers en afgevaardigden…

Historiek FC Goalgetters

De Goalgetters ontstonden uit een caféploegje dat verzamelde ‘bij Madeleine’ in de Dorpsstraat. FC Goalgetters werd officieel opgericht in 1974 en ging aan de slag in het toenmalige Katholiek Sportverbond (ook wel ‘het KVS’ genoemd). Het kleine terrein aan de Smissestraat was getuige van heel wat succesrijke jaren, met veel publieke belangstelling.

In 1981 stapte de club over naar de Belgische Voetbalbond en nam zijn intrek in een nieuwe accommodatie aan de Celiekerkweg. Landbouwer Herman De Craene stelde zijn grond ter beschikking en bestuur en supporters bouwden eigenhandig een kantine en kleedkamers. Het was wachten tot 1988 voor een eerste sportief hoogte hoogtepunt met een titel in vierde provinciale. In de volgende decennia werd Sente een echte ‘liftploeg’ tussen vierde en derde provinciale.

In januari 2016, halfweg het voetbalseizoen, konden de Goalgetters dan eindelijk aan de slag in de gloednieuwe, gemeentelijke accommodatie ’t Sentrum aan ’t Singelken, vlakbij de dorpskern.

De nieuwe locatie met twee volwaardige terreinen en kleinere oefenpleintjes gaf een echte boost aan de werking van de club, die al enkele jaren kon steunen op een sterke jeugdwerking.

In het seizoen 2017-2018 bereikte  FC Goalgetters een absoluut sportief hoogtepunt met de promotie naar tweede provinciale ! In het seizoen 2022-2023 beslisten de Goalgetters om met een tweede eerste elftal van start te gaan, op basis van jonge, lokale beloften. Deze nieuwe ploeg FC Goalgetters Zwart, of Sente Black, speelde op het einde van een eerste seizoen in vierde provinciale een eindronde en kon zo de promotie naar derde provinciale afdwingen.

Zo gaat FC Goalgetters het nieuwe seizoen in met top-5 ambities (en misschien meer…) voor FC Goalgetters Sint-Laureins Rood in tweede provinciale en de hoop op een plek in de linkerkolom voor FC Goalgetters Zwart in derde provinciale.

Beide elftallen en ook de uitgebreide jeugdploegen kunnen daarbij ook aantreden op een nieuw kunstgrasterrein dat met steun van de gemeente Sint-Laureins en via een grote crowdfundingactie van FC Goalgetters zelf werd aangelegd tussen mei en juli 2023.