Eddy Van Daele (T1) ambitieus voor het nieuwe seizoen

“Ik zou graag eindronde spelen”

Eddy Van Daele voetbalde tot z’n 38ste bij achtereenvolgens Zomergem, Aalter, Maldegem, Eeklo en een jaartje Laarne. Hij bleef lang bij dezelfde club en ook als trainer is hij geen jobhopper:  na lange passages bij Bassevelde en Zomergem, ging hij begin vorig seizoen aan de slag bij de Goalgetters. ‘Het was wat wennen vorig jaar bij het seizoenbegin, ik ken de groep nu veel beter, de automatismen moeten er nu beter uit komen’.

Had jij een voetbalidool?
Ik had twee spelers naar wie ik opkeek: Fernando Redondo bij Real Madrid en de Argentijnse nationale ploeg, omdat die, net als ik, een verdedigende middenvelder was. En in eigen land Jan Ceulemans, de motor van Club Brugge.

Wat onthoud je van het voorbije EK?
Op tactisch vlak dat er heel vaak met drie centrale verdedigers werd gespeeld. En de grinta van de Italianen. Hun honger naar de bal. Daar hou ik ook erg van. En zo maakten ze het verschil met bijvoorbeeld onze eigen nationale ploeg.

Had je bepaalde zaken anders aangepakt dan Roberto Martinez ?
Achteraf is het altijd gemakkelijk om de trainer te bekritiseren. Hij hield volgens mij iets teveel vast aan zijn kern van het voorbije WK. Ik zou bijvoorbeeld een jong talent als De Ketelaere hebben geselecteerd in plaats van heel goeie voetballers als Chadli of Benteke, die toch wat over hun hoogtepunt zijn.

Wat mogen we dit seizoen verwachten van ons fanionelftal?
Ik zou graag de eindronde spelen met deze groep, als periodekampioen of via de eindstand. Lembeke of Maldegem zijn misschien de te kloppen ploegen, wij zullen eind september al meer weten na matchen tegen Belzele, Meetjesland, Bellem en Assenede. Onze groep is grotendeels dezelfde gebleven met Hertschap en De Lust als versterkingen. We hebben na de corona-onderbreking een voorbereiding uitgetekend van zeven weken, met begin juli langzaam opbouwen van de conditie. Hopelijk blijven we gespaard van blessures want na de langzame opbouw komt nu natuurlijk de intensiteit van vele trainingen en oefenwedstrijden erbij.