FC Goalgetters stelt eigen bier voor : ‘74

SINT-LAUREINS _ De Goalgetters brengen een eigen bier op de markt met als titel ’74, verwijzend naar de officiële start van de club in 1974. Het bier wordt in deze nieuwjaarperiode te koop aangeboden in geschenkverpakking. De club hoopt het Goalgettersbier ook later te kunnen aanbieden in de voetbalkantine, van zodra die weer open mag.

Ook bij de Goalgetters missen ze het voetbal heel erg. Om de competitiestop te overbruggen en in afwachting van nieuwe Goalgettersactiviteiten,  ging de werkgroep PR van de club op zoek naar iets positief om het jaar mee te starten. Het werd een biertje, met als naam ’74. ‘We kozen voor een sterk blond bier voor sterke voetbalmannen en -vrouwen, voor iedereen van onze Goalgettersfamilie. Een familie die al sinds 1974 met trots rood-zwart kleurt!’ aldus secretaris Claus Verdonck.

De Goalgetters werkten samen met Brouwerij Van Steenberge uit Ertvelde: de keuze viel op een blond bier (7,5% alcoholpercentage) met aroma’s van citrus, koriander, kruidnagel en pompelmoes. Het opvallende etiket, een retro-voetbalshirt, werd ontworpen door grafisch vormgever Jos Notteboom uit Sint-Laureins.

De club kondigde het bier deze week ook aan met een raadselachtige Facebook-campagne. Isabel De Craene werd de winnaar.

‘Met de aankoop van het pakket steun je  de werking van de club die de voorbije maanden enkel kosten, maar geen inkomsten telde’, stelt voorzitter Freddy Accoe. ‘We kunnen voorlopig geen goals serveren bij de Goalgetters, maar serveren wel een lekker bier!’

Een geschenkbox met vier flesjes ’74 en aangepast glas kost 25 EUR, een box met 5 biertjes 20 EUR en een aangepast glas apart 8 EUR.  Alles kan vanaf 16 januari besteld worden via de webshop op www.goalgetters.be.