Voorzitter aan het woord: “Met deze groep mogen we top 3 ambiëren”

Een babbel met voorzitter Freddy Accoe bij de start van de voorbereiding

Freddy Accoe is voorzitter sinds 2015 en zelf gewezen doelman van Balgerhoeke, Dendermonde en Belzele. Hij stond zelfs tweemaal in het doel bij competitiematchen van Sente, ook al was hij eigenlijk niet aangesloten…

Wie was jouw favoriete doelman eigenlijk?
Als kind was ik fan van Christian Piot (Standard), maar later als doelman keek ik op naar Nico De Bree (RWDM, Anderlecht), ik mocht hem ontmoeten toen we met onze legerkazerne de Bekerfinale van Defensie speelden in het RWDM-stadion. Hij kon o.a. bijzonder ver en precies uitgooien, het was nog de tijd dat keepers niet zo vlot waren in het uitvoetballen.

En heb of had je ook een favoriete club?
Ik ben vroeger wel regelmatig naar Anderlecht en Gent geweest, maar een echte verbondenheid met een club heb ik niet. Als ik een uitnodiging krijg voor een topmatch in de Belgische competitie op hetzelfde moment als een competitiematch van de Goalgetters, zal ik altijd voor Sente kiezen. Daar heb ik mijn hart aan verpand.

Welke Sentse voetbalmomenten zal je je steeds herinneren?
Uit de periode dat ik nog niet in het bestuur zat, ergens in de jaren tachtig, is mij een thuismatch bijgebleven tegen Kleit. De stand was 0-3 na 20 minuten, maar Sente keerde de scheve situatie om en won met 5-3. Met Guy Huyghe en Stijn Chaves D’Aguilar o.a. op het veld.
En van de voorbije jaren zijn uiteraard vooral de vele eindrondematchen bijgebleven, de laatste vooral. We stonden in een verloren positie op het patattenveld van Moerbeke-Geraardsbergen maar in de absolute slotfase scoorde Francis Buysse en promoveerden we onverhoopt naar tweede provinciale.

En wat mogen we dit seizoen verwachten van ons fanionelftal?
Ik denk dat we met deze groep ambitie mogen tonen voor de top 3. Vraag is echter of we er onszelf of onze supporters een plezier mee doen om te mikken op eerste provinciale. Mijn collega-voorzitters van Lembeke en Maldegem, waarmee ik onlangs nog een pint dronk, steken hun ambitie niet onder stoelen of banken en willen absoluut promoveren. Nu ja, we hebben allemaal lang stil gelegen en het is moeilijk uit te maken hoe sterk we zullen zijn.