Wedstrijdverslagen

FC Goalgetters – DKW Evergem (1 maart): 0-0

De Goalgetters begonnen snel aan de partij en drukten degradatiekandidaat DKW terug op eigen helft. Gaandeweg liet Sente het tempo echter zakken en DKW kwam beter in de match. 0-0 aan de rust, ook al omdat een goal van Quinten De Muer randje buitenspel werd afgekeurd. In de tweede helft waren de beste kansen voor DKW Evergem dat een vrij loom Sente makkelijk opving. Zo bleven de Goalgetters steken op een wat ontgoochelende 0-0.

LS Merendree – Goalgetters : 5-2 (5 jan.)

Sente liep al snel achter de feiten aan na de 1-0 in de vijfde minuut. Een sterke thuisploeg kon nu de Goalgetters laten komen en gevaarlijk counteren. Dat leverde net voor de rust nog twee beslissende doelpunten op, het tweede daarvan op strafschop. Simon Ally milderde nog op slag van rust (3-1), maar de bezoekende supporters waren nog niet helemaal uit de kantine toen de 4-1 al op het scorebord stond. Zo werd het nog een lange tweede helft met een zwaar 5-2 eindverdict.

FC Goalgetters – KFC Evergem-Belzele (23 febr) : 1-0

Een mooie passeerbeweging van Tommy Jacobs gevolgd door een klassieke binnenduwer van Quinten De Muer (1-0), dat maakte een kwartier voor tijd het verschil in een lastige thuismatch van de Goalgetters tegen Belzele. Sente begon met de wind in de rug, maar creëerde niet veel kansen, enkel Rune Van de Moere kopte op de deklat. In de tweede helft lief Lucas De Busschere al snel tegen een rode kaart aan. Tegen de wind in en met een mannetje minder op het veld, toonden de Goalgetters veel karakter en kregen ze ook overwicht. Na de goal van de thuisploeg kon Belzele geen vuist meer maken.

KSK Maldegem – FC Goalgetters (15 febr) : 2-2

Beide ploegen gingen voluit voor de overwinning, maar het was toch Storm Dennis die de hoofdrol vertolkte en het vlot combineren bijzonder moeilijk maakte. Na afloop konden de talrijke toeschouwers zich wel vinden in de puntendeling. Sente kon twee keer een achterstand wegwerken. Twee keer werd een vrijschop van Matthias Cordonnier verlengd in doel, in de eerste helft door Simon Ally voor de 1-1, in het slotkwartier door Milan De Vos voor de 2-2.

Sente wint topper in Sleidinge (9 febr): 2-4

De Goalgetters zetten hun sterke reeks verder, met een zeer knappe overwinning bij de tweede in de rangschikking. De openingsfase was spectaculair met snelle doelpunten van Milan De Vos, de gelijkmaker van de thuisploeg en een nieuwe goal van Simon Ally. Sander Cools zorgde zelfs voor de 1-3. Sleidinge lukte de aansluitingstreffer net voor de rust en ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker, maar het was Tommy Jacobs die in het slotkwartier de wedstrijd besliste. De Goalgetters nestelen zich hiermee op een derde plaats in de rangschikking.

Sente gaat winnen op Lembeke (19 jan.) : 1-4

De Goalgetters begonnen gemotiveerd aan de match en bij de eerste echte kans scoorde Tommy Jacobs beheerst van dichtbij (0-1). De jonge thuisploeg nam echter snel het initiatief terug en een slordig Sente kwam onder de druk. Dat leverde de verdiende gelijkmaker op (1-1), maar verder kwam Lembeke niet meer. Na de pauze kreeg een thuisspeler snel een tweede gele kaart en het spelbeeld veranderde meteen: met een mannetje meer en na een kopbaldoelpunt van Simon Ally (1-2) was Sente heer en meester de hele tweede helft. Dat leverde nog twee fraaie goals op via Jacobs (1-4).

Goalgetters vlot voorbij Bellem (26 jan.) : 3-0

De Goalgetters kwamen al snel op voorsprong, na een strafschop omgezet door Tommy Jacobs (1-0). Naarmate de match vorderde kwam Bellem beter voor de dag, maar de bezoekers waren onmondig voor doel. Sente nam het initiatief weer over, maar moest wachten tot de invalbeurt van Rune Van de Moere om de match in een definitieve plooi te leggen. De jonge Sentse aanvaller scoorde 2 keer binnen de tien minuten en de wedstrijd was definitief beslist.

Sente klopt Kleit met 5-1 (12 jan.)

De eerste thuismatch van 2020 bood spektakel voor de talrijke supporters: de thuisploeg moest even het spel ondergaan, maar na de openingstreffer van Dhooge (1-0) kan De Muer al profiteren van een fout in de Kleitse defensie (2-0). Kleit milderde op zijn beurt tot 2-1, maar iets later diepten de Goalgetters de voorsprong weer uit, na een goal van De Muer. Na de pauze gingen de bezoekers verwoed op zoek naar de aansluitingstreffer. Ze waren er een paar keer heel dicht bij, maar het was de thuisploeg die via de jonge Rune Van de Moere de match besliste (4-1). De Muer mocht nog zijn derde goal binnenkoppen, na een knappe collectieve aanval.

FC Kleit – FC Goalgetters : uitgesteld!

Door een positieve coronatest van een kernspeler van Kleit, werd de wedstrijd in laatste instantie uitgesteld. De gemeente Maldegem wou geen enkel risico nemen en besliste dat de wedstrijd niet kon doorgaan. FC Goalgetters Sint-Laureins toont alle begrip voor deze beslissing. Voor deze match werd inmiddels een nieuwe datum gevonden: twee kerstdag 26 december om 14.30 u.

FC Goalgetters – FC Destelbergen (27/9): 3-4

Tweede opeenvolgende nederlaag voor de Goalgetters die een uitgekookt en ervaren Destelbergen al snel 0-2 zagen uitlopen. Jarno Couvreur scoorde net voor de rust de aansluitingstreffer (2-1) en diezelfde speler tekende onmiddellijk na de pauze de gelijkmaker aan (2-2). Sente leek nu te gaan domineren, maar de scheidsrechter staakte de match na wat schermutselingen onder de spelers. Beide ploegen moesten een tiental minuten afkoelen in de kleedkamer en dat blijkbaar deugd voor de bezoekers die snel 2-3 uitliepen. Kapitein Sander Cools scoorde met een afstandsschot de 3-3, maar in haar wil om de match nog winnend af te sluiten, liep de thuisploeg nog tegen een counter aan (3-4), en nu veranderde de score van deze spektakelrijke match niet meer.

Verlies in Lembeke : 3-2

Een bijzonder gretig Lembeke liet weinig ruimte voor de bezoekers die zonder de broers De Muer aan de aftrap kwamen. Lembeke liep na foutjes van de Goalgetters al vrij snel 2-0 uit, maar Sente kon net voor de rust terugkeren tot 2-1. Onmiddellijk na de pauze draaide een hoekschop rechtstreeks binnen (3-1) en de Goalgetters moesten opnieuw aan een lange achtervolging beginnen. Na een strafschop naderden ze wel tot 3-2, maar verder kwamen de bezoekers niet meer. Al bij al een wat teleurstellende prestatie van de Goalgetters die nu zondag revanche kunnen nemen tegen het ambitieuze FC Destelbergen.

Goalgetters winnen tegen Belzele

FC Goalgetters startte  de competitie 2020- 2021 met een vlotte 5-1 overwinning tegen KFCE Belzele. Sente was niet zo best tijdens de eerste helft, maar leidde toch met 1-0 na een doelpunt van Tommy Jacobs. Na de pauze was de match snel beslist, na een owngoal en een kopbalgoal van Jacobs. De Goalgetters konden hun overwicht nog verder uitdrukken met een derde goal voor Jacobs en een doelpunt van Mathias Cordonnier (5-1).

Winst tegen SK Bellem : 3-1

De drie punten bleven thuis, maar de wedstrijd was niet altijd even overtuigend van de Goalgetters die telkens goed van start gingen met fraaie goals als gevolg. Maar tijdens de twee helften liet de thuisploeg de puntenloze bezoekers uit Bellem ook in de match komen: van 1-0 in de openingsfase naar 1-1 aan de rust, en ook de snelle goal in de tweede helft (2-1) zorgde niet voor rust in de ploeg. In de slotfase konden de Goalgetters de zege gelukkig wel veilig stellen (3-1).

FCE Meetjesland – FC Goalgetters (7 maart) : 2-1

De vrij talrijk opgekomen toeschouwers zagen een Meetjeslands derby van matige kwaliteit. De thuisploeg was in de eerste helft het meest aan de bal, maar creëerde weinig kansen, tot doelman Gentier bij een uittrap in de fout ging: 1-0 op slag van rust. In de tweede helft liep Meetjesland uit naar 2-0 en pas vanaf dat moment ging Sente meer vrijuit spelen en ook domineren. Tijs Strijmes scoorde de aansluitingstreffer (2-1) en de jonge Jaro Van Parijs miste in de slotfase nog dé kans op een gelijkspel.

Klassement