Nieuwsarchief

Voorbereidingsprogramma 1° Ploeg & Beloften FC Goalgetters

28 juli 19u30: 1° Ploeg: Sente – Watervliet
1 augustus 14u00: Beloften: Sente – Akkers Middelburg
1 augustus 16u00: 1° Ploeg: Hofmancup: Sente – HT Zwijnaarde
4 augustus 19u30: 1° Ploeg: Sente – Waarschoot
6 augustus: 19u30: Beloften: Fulltime-cup: Sente – Evergem 2020
7 augustus 16u00: Beloften: Sente – Hansbeke
7 augustus 18u00: 1° Ploeg: Sente – Sleidinge
8 augustus 16u00: 1° Ploeg: Hofmancup: HT Zwijnaarde – Sente
11 augustus 19u30: 1° Ploeg: Damme – Sente
13 augustus 19u30: Beloften: Fulltime-cup: Sente – FC Lembeke
15 augustus 14u00: Beloften: Sente – Aalter B
15 augustus 16u30: Hofmancup : Sente – Destelbergen/Gijzenzele
18 augustus 19u30: Beloften: Fulltime-cup: Sente – VK Adegem
18 augustus 19u30: 1° Ploeg: : Sente – Knokke
21 augustus 19u00: Beloften: Ursel – Sente
22 augustus : Hofmancup of oefenwedstrijd
25 augustus 19u30: 1° Ploeg: Aalter – Sente
28 augustus 15u00: 1° Ploeg: Stekene – Sente
29 augustus : 1° Ploeg: Hofmancup?

Coronamaatregelen tot 1 maart

Ongetwijfeld hebben jullie vernomen dat de maatregelen nationaal verlengd zijn tot 1 maart en dat ook Voetbal Vlaanderen nog geen definitief standpunt heeft ingenomen betreffende het verderzetten van de jeugdcompetities.
Daarom is er vanuit de club het volgende beslist en dit tot 1 maart:
 • Tot en met U13 kan er 2 maal per week getraind worden
 • Voor de U15 en U17 kijken we samen met de trainers om de spelers vanop afstand te “triggeren”.
 • Zolang de overheid geen versoepelingen invoert of Voetbal Vlaanderen een definitief standpunt inneemt spelen we geen vriendschappelijke wedstrijden tegen andere ploegen. We willen het mengen van personen tot een minimum beperken.
 • Indien er tijdens de trainingen onderlinge wedstrijden worden gehouden gelden de volgende afspraken:
  • geen ouders toegelaten (voor de allerkleinsten bij de U6 maken we uiteraard wel een uitzondering)
  • kantine blijft dicht en ook eigen drank is niet toegestaan. We moeten gezellige bijeenkomsten beperken. Er is steeds controle mogelijk en de boetes zijn niet min.
  • kleedkamers worden niet gebruikt
  • indien vb U10 tegen U11 speelt dan blijft dit voor een maand zo. Er kan niet elke week van ‘tegenstander’ gewisseld worden.
Van zodra de nationale maatregelen wijzigen of Voetbal Vlaanderen neemt een definitieve beslissing dan gaan we uiteraard ook onze beslissing herzien. Verder willen we ook nog volgende info meegeven: januari en februari zijn traditioneel de moeilijke maanden om trainingen  te laten doorgaan.
Ook nu ziet er dit zo naar uit. Vandaar dat we vanaf nu opnieuw de mogelijkheid bieden om in de sporthallen te trainen. De trainers houden hun spelers op de hoogte.

FC Goalgetters stelt eigen bier voor : ‘74

SINT-LAUREINS _ De Goalgetters brengen een eigen bier op de markt met als titel ’74, verwijzend naar de officiële start van de club in 1974. Het bier wordt in deze nieuwjaarperiode te koop aangeboden in geschenkverpakking. De club hoopt het Goalgettersbier ook later te kunnen aanbieden in de voetbalkantine, van zodra die weer open mag.

Ook bij de Goalgetters missen ze het voetbal heel erg. Om de competitiestop te overbruggen en in afwachting van nieuwe Goalgettersactiviteiten,  ging de werkgroep PR van de club op zoek naar iets positief om het jaar mee te starten. Het werd een biertje, met als naam ’74. ‘We kozen voor een sterk blond bier voor sterke voetbalmannen en -vrouwen, voor iedereen van onze Goalgettersfamilie. Een familie die al sinds 1974 met trots rood-zwart kleurt!’ aldus secretaris Claus Verdonck.

De Goalgetters werkten samen met Brouwerij Van Steenberge uit Ertvelde: de keuze viel op een blond bier (7,5% alcoholpercentage) met aroma’s van citrus, koriander, kruidnagel en pompelmoes. Het opvallende etiket, een retro-voetbalshirt, werd ontworpen door grafisch vormgever Jos Notteboom uit Sint-Laureins.

De club kondigde het bier deze week ook aan met een raadselachtige Facebook-campagne. Isabel De Craene werd de winnaar.

‘Met de aankoop van het pakket steun je  de werking van de club die de voorbije maanden enkel kosten, maar geen inkomsten telde’, stelt voorzitter Freddy Accoe. ‘We kunnen voorlopig geen goals serveren bij de Goalgetters, maar serveren wel een lekker bier!’

Een geschenkbox met vier flesjes ’74 en aangepast glas kost 25 EUR, een box met 5 biertjes 20 EUR en een aangepast glas apart 8 EUR.  Alles kan vanaf 16 januari besteld worden via de webshop op www.goalgetters.be.

Techniekschool Way to Play op bezoek bij de Goalgetters!

Tijdens de maand februari organiseert

Way To Play voetbalschool

een Krokuskamp op onze terreinen op het Singelken.

Tijdens het voetbalkamp staat ‘het gestructureerd aanleren van techniek’ centraal.
Alle deelnemers krijgen een gevarieerd programma aangeboden waarbij de zuivere techniektrainingen afgewisseld worden met spelvormen die hen leren om de aangeleerde voetbaltechnieken in de praktijk te brengen.
Omdat de kwaliteit belangrijker is dan de hoeveelheid deelnemers, worden het aantal plaatsen per voetbalstage bewust beperkt gehouden. Snel inschrijven is dus de boodschap!
Data: 15/02/21 – 19/02/21
Leeftijdscategorie: spelers met geboortejaar 2009 tem 2015
Uur: 9:30 tem 16:00 uur. Opvang voorzien vanaf 8:00 tem 17:30 uur

Transferoverzicht voor het seizoen 2020-2021

Nieuwe spelers seizoen 2020-2021 (+vorige club):

Van Loo Jens: Adegem
Jarno Noteboom: Assenede
Van De Walle Lucas: Ursel
Crommen Niels: Maldegem
Lacaeyse Arnoud: Lembeke
Goris Bryan: Ertvelde
Demets Simon: Watervliet
John Coene: Boekhoute
Nieuwe trainer: Van Daele Eddy: Zomergem

Kernspelers die ontslag ingediend hebben (nieuwe club aangeduid indien gekend):

Simon Ally: Ursel
De Wispelaere Sander: Ursel
Longeville Symen: Ursel
Strymes Tijs: Ursel
Van De Vijver Djordy: Watervliet
Daryl Rawidjan : Lembeke
Ridel Stijn: ?

Eddy Van Daele wordt volgend seizoen hoofdtrainer FC Goalgetters Sint-Laureins

Van Daele was het voorbije seizoen in dezelfde reeks aan het werk bij Zomergem. Hij zal in Sente team vormen met Wesley Roman (T2) en beloftencoach Nicolas Verwilst.

Tommy Jacobs beste speler 2de Provinciale A

Ondanks het feit dat competitie niet meer hervat zal worden heeft FC Goalgetters toch een prijs kunnen pakken!

Onze aanvaller Tommy Jacobs (goed voor 21 doelpunten dit seizoen) werd niet alleen topschutter van de reeks, hij werd ook verkozen tot beste speler van 2de provinciale A! Niemand minder dan Rode Duivels Hans Vanaken en Jan Vertonghen maakten de namen bekend.
Proficiat Tommy!

We geven u graag ook de top drie mee:
1 Tommy Jacobs
2 Arne Vandevelde (FC Sint-Joris Sleidinge)
3 Sammy Kesteloot (KFC Evergem-Center)

FC Goalgetters eindigt op de vierde plaats!

Vrijdag 27 maart werd beslist om het voetbalseizoen 2019-2020 stop te zetten.

De kampioen, de stijgers en dalers werden bepaald op basis van de stand op 12 maart. Eindrondes of testwedstrijden werden niet gespeeld.

Dit betekent concreet dat FC Goalgetters op de vierde plaats eindigt in tweede provinciale, dat is absoluut een sportief hoogtepunt in de geschiedenis van onze club.

Onze felicitaties aan de spelers en de sportieve staf. Onze dank ook aan de vele sponsors en onze trouwe supporters.

Zondagreserven kampioen (1 maart) !

Veel belangstelling voor de kampioenenmatch tegen Zomergem. De zondagreserven van FC Goalgetters verloren dit seizoen geen enkele match en ook Zomergem kon hen niet stoppen. Aan de rust stond het 3-0, na goals van Frederik Deleu (2) en Wim Dhoore op strafschop. Na de pauze werd het een galamatch met aan het eind nog 4-0 via Bjorn Van Deynze. Meteen een eerste titel voor een Sentse reservenploeg in 20 jaar. Proficiat aan de jongens van coach Pieter Hermie en kapitein Wim Dhoore !

Derde editie Sentathon brengt 13.000 euro op voor drie goede doelen !

Op vrijdagavond 20 december liepen honderden mensen rondjes rond de voetbalterreinen, namen deel aan een winterwandeling door Sint-Laureins of dansten Zumba bij dansschool Movimento, eveneens aan ’t Singelken. Tot diep in de nacht konden ze nakaarten en fuiven op de After Run Party met een mooie DJ-line up.

Zo brachten ze ruim 13.000 euro bij elkaar, die het organisatieteam, dat bestaat uit enkele vrijwilligers van FC Goalgetters samen met Dansschool Movimento, zondag fier mocht afgeven op de Warmste Week in Kortrijk. De opbrengst wordt gelijk verdeeld onder drie goede doelen waar Sentenaars (mee) in de organisatie zitten : vzw Kleine Held dat o.a. kleertjes maakt voor premature kindjes, de vzw SAVE, voor ouders van verkeersslachtoffers en de Kruiskenshoeve, waar jongeren die tijdelijk geen opvang vinden, rust en een actieve bezigheid aangeboden krijgen.