Nieuwsarchief

Op zondag 20 februari organiseren de Goalgetters opnieuw een ontbijt.

We bieden 2 soorten ontbijt aan:

  • Voor volwassenen: €17
  • Voor de kids (-12 jaar): €12

De ontbijtpakketten worden gratis thuisgeleverd in Groot Sint-Laureins. Je mag ons tussen 8u en 9u30 verwachten.
Mensen die buiten Groot Sint-Laureins wonen kunnen de ontbijtpakketten komen afhalen in de kantine tussen 8u en 10u.

Wil je een ontbijt bestellen? Klik hier onder op je keuze. Iets meerdere keren bestellen? Klik dan gewoon nog een keer op hetzelfde product.

De inschrijvingen zijn afgesloten!

Ook dit jaar organiseren we opnieuw een paasstage voor U10, U11, U12 en U13.

Deelnemen kost 50€ voor leden en 60€ voor niet-leden.

Indien nodig is er ook alle dagen opvang voorzien van 8u tot 9u en van 16u tot 17u.

Schrijf je in via onderstaand formulier en we nemen asap contact met je op voor de verdere afhandeling.

Schrijf je in voor de paasstage

Padel is de sterkst groeiende sport in België en verovert nu ook Sint-Laureins en omstreken!

Eind september 2021 openden de gemeente Sint-Laureins en FC Goalgetters twee terreinen aan ’t Singelken. Heel wat sportievelingen vonden meteen de weg en de werkgroep padel speelt hierop in : we gaan van 2 naar 4 terreinen, installeren een buitenbar én starten met een echte clubwerking. De nieuwe club noemt Padel ’74 en heeft sinds kort een eigen website: www.padel74.be.

Op de site vind je allerhande informatie, kan je je lid maken, een terrein reserveren en je vindt er links naar handige Whatsapp groepjes waarin je kan afspreken met andere spelers.

Leden van de werkgroep padel: David Claeys, Bart Van Deynse, Tom Trenson, Jan Foré, Claus Verdonck, Nick Piepers, Luc De Meyere, Peter Verheecke, Freddy Accoe

Tot op de court?!

Mijn erte ligt bij de jeugd!

Als je naar ’t Singelken komt, is de kans bijzonder klein dat je hem niet tegen het lijf loopt: hij is er immers trainer, greenkeeper, bestuurslid én supporter. We hebben het natuurlijk over Frank Verstraete. Hij werd door het bestuur in de bloemetjes gezet voor 25 jaar trainerschap bij FC Goalgetters.

Hoe is het allemaal begonnen?
Wel, 25 jaar geleden kreeg ik de vraag van toenmalig jeugdcoördinator Carlos Bonamie om te helpen bij de jeugdwerking. Die bestond toen uit 4 of 5 ploegen, zoals bij de meeste clubs indertijd: preminiemen, miniemen, kadetten, scholieren en juniores, je stapte immers pas om de 2 jaar over naar de volgende ploeg. Ik nam, samen met mijn maat Steven Haverbeke, de preminiemen voor mijn rekening.

In al die jaren nam je bijna uitsluitend jeugdploegen voor je rekening?
Ja, ik heb alle leeftijden getraind, van U6 tot en met U21. Mijn hart lag altijd bij de jeugd. Ik heb wel twee keer kort ‘gedepanneerd’ als hulptrainer bij fanion en reserven, maar ik keerde graag terug naar de jongeren. Ik heb er ook veel vriendschappen aan overgehouden bij de jonge gasten. Als ik sommige twintigers of dertigers nu tegen het lijf loopt, is het vaak van ‘weet je nog in dienen tijd?’

Een kwarteeuw, daar zijn ongetwijfeld veel bijzondere herinneringen aan verbonden?
Inderdaad, hoogtepunten waren voor mij de Paastornooien aan de Celiekerkweg toen we er naar streefden met ons ploegje de finale te spelen, telkens voor veel volk. En hier aan t’ Singelken waren er vooral de memorabele avonden in het kader van de Jeugdcup Het Nieuwsblad, waar we met een uitzonderlijke lichting halve finales en finale konden bereiken, telkens hard gesteund door onze supporters. Mijn zoon Maxence maakte deel uit van die lichting, dat maakte het extra mooi.
Maar er waren ook trieste momenten natuurlijk, zoals het overlijden van Arne Lagrange, waarbij we met ons ploegje de rouwstoet hebben begeleid. Ik vind het ook mooi dat we dit als club ook blijven herdenken tijdens ons jaarlijks jeugdtornooi.

Iedere trainer heeft een eigen stijl, wie is jouw voorbeeld?
Ik ben supporter van Barcelona en meer bepaald het Barcelona onder Pep Guardiola. Verzorgd voetbal van achteren uit, daar wil ik voor staan. We zullen misschien geen ‘tiki taka’-niveau halen, maar ik wil de spelers combinatievoetbal bijbrengen. Die visie bewaken vind ik belangrijker dan het resultaat.

Veel spelers zijn bij jou gepasseerd, welke zijn jou bijgebleven?
Er zijn er natuurlijk heel wat richting eerste ploeg kunnen doorstromen, vroeger toch, want in tweede provinciale is dat minder evident dan in derde of vierde. Daar ben ik wel trots op, maar ik volg ook nog bijvoorbeeld Maité De Baets, die nu bij de vrouwenploeg van Zulte-Waregem in de Superleague aantreedt en bij mij in de jeugd speelde.

Wat mogen we dit seizoen van trainer Frank verwachten?
Wel ik train de U7 en U8, en ik wil de verwachtingen daar niet te hoog leggen. Ze moeten zich in de eerste plaats amuseren en ze moeten iets bijleren om door te groeien.

“Ik zou graag eindronde spelen”

Eddy Van Daele voetbalde tot z’n 38ste bij achtereenvolgens Zomergem, Aalter, Maldegem, Eeklo en een jaartje Laarne. Hij bleef lang bij dezelfde club en ook als trainer is hij geen jobhopper:  na lange passages bij Bassevelde en Zomergem, ging hij begin vorig seizoen aan de slag bij de Goalgetters. ‘Het was wat wennen vorig jaar bij het seizoenbegin, ik ken de groep nu veel beter, de automatismen moeten er nu beter uit komen’.

Lees meer

Een babbel met voorzitter Freddy Accoe bij de start van de voorbereiding

Freddy Accoe is voorzitter sinds 2015 en zelf gewezen doelman van Balgerhoeke, Dendermonde en Belzele. Hij stond zelfs tweemaal in het doel bij competitiematchen van Sente, ook al was hij eigenlijk niet aangesloten…

Wie was jouw favoriete doelman eigenlijk?
Als kind was ik fan van Christian Piot (Standard), maar later als doelman keek ik op naar Nico De Bree (RWDM, Anderlecht), ik mocht hem ontmoeten toen we met onze legerkazerne de Bekerfinale van Defensie speelden in het RWDM-stadion. Hij kon o.a. bijzonder ver en precies uitgooien, het was nog de tijd dat keepers niet zo vlot waren in het uitvoetballen.

En heb of had je ook een favoriete club?
Ik ben vroeger wel regelmatig naar Anderlecht en Gent geweest, maar een echte verbondenheid met een club heb ik niet. Als ik een uitnodiging krijg voor een topmatch in de Belgische competitie op hetzelfde moment als een competitiematch van de Goalgetters, zal ik altijd voor Sente kiezen. Daar heb ik mijn hart aan verpand.

Welke Sentse voetbalmomenten zal je je steeds herinneren?
Uit de periode dat ik nog niet in het bestuur zat, ergens in de jaren tachtig, is mij een thuismatch bijgebleven tegen Kleit. De stand was 0-3 na 20 minuten, maar Sente keerde de scheve situatie om en won met 5-3. Met Guy Huyghe en Stijn Chaves D’Aguilar o.a. op het veld.
En van de voorbije jaren zijn uiteraard vooral de vele eindrondematchen bijgebleven, de laatste vooral. We stonden in een verloren positie op het patattenveld van Moerbeke-Geraardsbergen maar in de absolute slotfase scoorde Francis Buysse en promoveerden we onverhoopt naar tweede provinciale.

En wat mogen we dit seizoen verwachten van ons fanionelftal?
Ik denk dat we met deze groep ambitie mogen tonen voor de top 3. Vraag is echter of we er onszelf of onze supporters een plezier mee doen om te mikken op eerste provinciale. Mijn collega-voorzitters van Lembeke en Maldegem, waarmee ik onlangs nog een pint dronk, steken hun ambitie niet onder stoelen of banken en willen absoluut promoveren. Nu ja, we hebben allemaal lang stil gelegen en het is moeilijk uit te maken hoe sterk we zullen zijn.

Het zijn moeilijke en onzekere tijden. Het coronavirus is nog altijd niet onder controle. Daarom zijn wij extra blij met de volwaardige steun die wij krijgen van onze hoofdsponsors. Want ook zij hebben het in deze onzekere tijd zeker niet makkelijk maar bijna alle sponsors blijven aan boord en dat vinden wij bewonderingswaardig.

We kunnen niet zonder onze sponsors en wij willen hen dan ook bedanken voor de onvoorwaardelijke steun aan onze mooie club. Bijna alle contracten zijn tijdens de coronacrisis verlengd. Denk hierbij aan ING, Fred’s cafe, Roste Muis, Dranken Rammelaere, Schilderwerken Pollé, Kantoor Vermeulen (vroeger AXA), proxy Delhaize Bentille, TDM Group en Benny Sport.

We hebben zelfs enkele nieuwe sponsors mogen verwelkomen: Braet De Vos en slagerij Moenske.

Via deze weg willen we nogmaals al onze sponsors bedanken. De komende twee seizoen gaan we hen op regelmatige basis in de kijker plaatsen.

SINT-LAUREINS _ De Goalgetters brengen een eigen bier op de markt met als titel ’74, verwijzend naar de officiële start van de club in 1974. Het bier wordt in deze nieuwjaarperiode te koop aangeboden in geschenkverpakking. De club hoopt het Goalgettersbier ook later te kunnen aanbieden in de voetbalkantine, van zodra die weer open mag.

Ook bij de Goalgetters missen ze het voetbal heel erg. Om de competitiestop te overbruggen en in afwachting van nieuwe Goalgettersactiviteiten,  ging de werkgroep PR van de club op zoek naar iets positief om het jaar mee te starten. Het werd een biertje, met als naam ’74. ‘We kozen voor een sterk blond bier voor sterke voetbalmannen en -vrouwen, voor iedereen van onze Goalgettersfamilie. Een familie die al sinds 1974 met trots rood-zwart kleurt!’ aldus secretaris Claus Verdonck.

De Goalgetters werkten samen met Brouwerij Van Steenberge uit Ertvelde: de keuze viel op een blond bier (7,5% alcoholpercentage) met aroma’s van citrus, koriander, kruidnagel en pompelmoes. Het opvallende etiket, een retro-voetbalshirt, werd ontworpen door grafisch vormgever Jos Notteboom uit Sint-Laureins.

De club kondigde het bier deze week ook aan met een raadselachtige Facebook-campagne. Isabel De Craene werd de winnaar.

‘Met de aankoop van het pakket steun je  de werking van de club die de voorbije maanden enkel kosten, maar geen inkomsten telde’, stelt voorzitter Freddy Accoe. ‘We kunnen voorlopig geen goals serveren bij de Goalgetters, maar serveren wel een lekker bier!’

Een geschenkbox met vier flesjes ’74 en aangepast glas kost 25 EUR, een box met 5 biertjes 20 EUR en een aangepast glas apart 8 EUR.  Alles kan vanaf 16 januari besteld worden via de webshop op www.goalgetters.be.

Tijdens de maand februari organiseert

Way To Play voetbalschool

een Krokuskamp op onze terreinen op het Singelken.

Tijdens het voetbalkamp staat ‘het gestructureerd aanleren van techniek’ centraal.
Alle deelnemers krijgen een gevarieerd programma aangeboden waarbij de zuivere techniektrainingen afgewisseld worden met spelvormen die hen leren om de aangeleerde voetbaltechnieken in de praktijk te brengen.
Omdat de kwaliteit belangrijker is dan de hoeveelheid deelnemers, worden het aantal plaatsen per voetbalstage bewust beperkt gehouden. Snel inschrijven is dus de boodschap!
Data: 15/02/21 – 19/02/21
Leeftijdscategorie: spelers met geboortejaar 2009 tem 2015
Uur: 9:30 tem 16:00 uur. Opvang voorzien vanaf 8:00 tem 17:30 uur

Nieuwe spelers seizoen 2020-2021 (+vorige club):

Van Loo Jens: Adegem
Jarno Noteboom: Assenede
Van De Walle Lucas: Ursel
Crommen Niels: Maldegem
Lacaeyse Arnoud: Lembeke
Goris Bryan: Ertvelde
Demets Simon: Watervliet
John Coene: Boekhoute
Nieuwe trainer: Van Daele Eddy: Zomergem

Kernspelers die ontslag ingediend hebben (nieuwe club aangeduid indien gekend):

Simon Ally: Ursel
De Wispelaere Sander: Ursel
Longeville Symen: Ursel
Strymes Tijs: Ursel
Van De Vijver Djordy: Watervliet
Daryl Rawidjan : Lembeke
Ridel Stijn: ?

Van Daele was het voorbije seizoen in dezelfde reeks aan het werk bij Zomergem. Hij zal in Sente team vormen met Wesley Roman (T2) en beloftencoach Nicolas Verwilst.

Ondanks het feit dat competitie niet meer hervat zal worden heeft FC Goalgetters toch een prijs kunnen pakken!

Onze aanvaller Tommy Jacobs (goed voor 21 doelpunten dit seizoen) werd niet alleen topschutter van de reeks, hij werd ook verkozen tot beste speler van 2de provinciale A! Niemand minder dan Rode Duivels Hans Vanaken en Jan Vertonghen maakten de namen bekend.
Proficiat Tommy!

We geven u graag ook de top drie mee:
1 Tommy Jacobs
2 Arne Vandevelde (FC Sint-Joris Sleidinge)
3 Sammy Kesteloot (KFC Evergem-Center)

Vrijdag 27 maart werd beslist om het voetbalseizoen 2019-2020 stop te zetten.

De kampioen, de stijgers en dalers werden bepaald op basis van de stand op 12 maart. Eindrondes of testwedstrijden werden niet gespeeld.

Dit betekent concreet dat FC Goalgetters op de vierde plaats eindigt in tweede provinciale, dat is absoluut een sportief hoogtepunt in de geschiedenis van onze club.

Onze felicitaties aan de spelers en de sportieve staf. Onze dank ook aan de vele sponsors en onze trouwe supporters.

Veel belangstelling voor de kampioenenmatch tegen Zomergem. De zondagreserven van FC Goalgetters verloren dit seizoen geen enkele match en ook Zomergem kon hen niet stoppen. Aan de rust stond het 3-0, na goals van Frederik Deleu (2) en Wim Dhoore op strafschop. Na de pauze werd het een galamatch met aan het eind nog 4-0 via Bjorn Van Deynze. Meteen een eerste titel voor een Sentse reservenploeg in 20 jaar. Proficiat aan de jongens van coach Pieter Hermie en kapitein Wim Dhoore !

Op vrijdagavond 20 december liepen honderden mensen rondjes rond de voetbalterreinen, namen deel aan een winterwandeling door Sint-Laureins of dansten Zumba bij dansschool Movimento, eveneens aan ’t Singelken. Tot diep in de nacht konden ze nakaarten en fuiven op de After Run Party met een mooie DJ-line up.

Zo brachten ze ruim 13.000 euro bij elkaar, die het organisatieteam, dat bestaat uit enkele vrijwilligers van FC Goalgetters samen met Dansschool Movimento, zondag fier mocht afgeven op de Warmste Week in Kortrijk. De opbrengst wordt gelijk verdeeld onder drie goede doelen waar Sentenaars (mee) in de organisatie zitten : vzw Kleine Held dat o.a. kleertjes maakt voor premature kindjes, de vzw SAVE, voor ouders van verkeersslachtoffers en de Kruiskenshoeve, waar jongeren die tijdelijk geen opvang vinden, rust en een actieve bezigheid aangeboden krijgen.